Rijswijk: start bouw in Parkrijk

16 December 2016 – In RijswijkBuiten is de bouw in Parkrijk gestart. Wethouder Ronald van der Meij heeft ter gelegenheid van deze mijlpaal op donderdag 15 december het startsein gegeven voor de bouw.

De bouw van de eerste fase van Parkrijk in RijswijkBuiten bestaat uit een grote diversiteit aan woningen, te weten de Laanappartementen, Herenhuizen, Hofwoningen en Stadsvilla’s. In totaal gaat het om 80 woningen die op een enkel appartement na allemaal zijn verkocht.
In zijn speech heeft de wethouder tevens aangegeven dat het gebied ’t Haantje vanaf heden Parkrijk zal heten. Er is voor gekozen om dit gebied deze nieuwe naam te geven om daarmee de link te maken naar het stadspark dat aan de kop ligt van dit gebied, het Wilhelminapark.
De eerste fase van Parkrijk is een gezamenlijke ontwikkeling van Dura Vermeer Bouw ZuidWest en VolkerWessels Vastgoed. De bouw van deze woningen zal worden uitgevoerd door Dura Vermeer en Boele & van Eesteren.

In de komende 10 jaar verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen nu en 2023 worden er 3.500 woningen gerealiseerd in Sion en ‘t Haantje. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. Energiezuinig en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, de groene omgeving en het water in het gebied. Klik hier voor meer informatie .

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws