Rijswijk: panden Modulus worden op 3 mei geveild

19 April 2016 – Op 3 mei gaan een groot aantal panden van het failliete vastgoedbedrijf Modulus onder de veilinghamer. Het betreft panden die allemaal gelegen zijn in de Plaspoelpolder in Rijswijk.

Modulus Vastgoed in Rijswijk is afgelopen december failliet verklaard. Het bedrijf had een schuld van € 100 mln. De executieveiling betreft de panden Frijdastraat 2, 6, 7, 8, 9, 10 en 12, Van Gijnstraat 1, 7(A), 8, 9(A), 10, 29, 31, 33 en 35, Treubstraat 19, 21, 23, 25, 27, 29 en 31, Frijdastraat 30 en 32, Cobbenhagenstraat 7, De Bruyn Kopsstraat 4, Diepenhorstlaan 13 (A t/m G) en 19, Verrijn Stuartlaan 17 (A t/m H, J, K, M, N, P, Snellerstraat 2 en 4 en Karel Doormanlaan 155 (A tot en met F) en 157 (A tot en met F). Een aantal van de percelen ligt naast elkaar en kan als een geheel worden herontwikkeld.

De panden worden geveild via internetveiling BOG Auctions. In het gebied geldt het bestemmingsplan ‘Plaspoelpolder, 2e herziening’, vastgesteld op 13 mei 2014. Dit plan geeft aan de onderhavige grond de bestemming ‘Bedrijventerrein’. Voor de locatie zijn bedrijven tot milieucategorie 3.2 toegestaan, alsmede de functies kantoor, horeca (categorie 1) en detailhandel in volumineuze goederen. De ontwikkelingen in de toekomst zijn te kenmerken door een clustering en diversificatie van verschillende functies, waardoor het gehele gebied meer gemengde functies krijgt. Het bestemmingsplan voorziet in de toekomst onder andere een bouwmarkt binnen Plaspoelpolder en voor het middengebied kantoren en detailhandel in volumineuze goederen. De gemeente Rijswijk is momenteel bezig met het opstellen van een nieuwe gebiedsvisie voor Plaspoelpolder, waarin een transformatie tot een gemengd stedelijk gebied wordt voorzien.

Modulus is het het bedrijf van Ingvar Roozenbeek en Bas Lubbers. Het verkeerde al langer in financiële problemen. De verkoop van vastgoed in de portefeuille, zoals het Shell kantoor in Rijswijk aan Alaska Building (een vennootschap van financier Propertize) in 2010 kon het tij niet keren.

Modulus werd opgericht in 1997 en was zowel belegger als projectontwikkelaar. Op het hoogtepunt had het bedrijf 20 werknemers in dienst. Modulus richtte zich op de ontwikkeling van woningen, bedrijfsmatig vastgoed en multifunctionele projecten. In de portefeuille van Modulus zaten onder andere de woontoren Calandria in de Haagse Laakhavens, Alaska Building bij het station van Rijswijk (Shell) en Beukenlaan 77 in Eindhoven. Dit kantoorpand werd gekocht door Foolen & Reijs en omgeturnd tot The Beech, bestaande uit 192 woonstudio’s. Ook het terrein van de voormalige kantoren van philips Communicatie aan de Anthonie Fokkerweg in Hilversuym zaten in de portefeuille van Modulus. De veiling daarvan werd geannuleerd.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws