Rijswijk: Nieuwbouwproject De Linden in RijswijkBuiten van start

19 Juni 2017 – Wethouder Ronald van der Meij van de gemeente Rijswijk heeft het contract ondertekend voor de realisatie van het nieuwbouwproject De Linden in RijswijkBuiten.

De Linden bestaat in totaal uit 5 gebouwen waarin het merendeel appartementen worden gerealiseerd, maar ook ruimte is voor patio bungalows en maisonnettes. Daarnaast is in de Koningslinde, een woontoren bestaande uit 12 lagen, ook bedrijfsruimte opgenomen.

MIII Architecten is verantwoordelijk voor de architectuur voor deze gebouwen. Het ontwerp is naar het voorbeeld van architect Willem Marinus Dudok. Batenburg/ Tetteroo Bouw en Projectontwikkeling uit Leidschendam is verantwoordelijk voor de realisatie van de Linden.

Inmiddels is de eerste fase van De Linden in verkoop gaan. De eerste fase bestaat uit de Koningslinde en Zilverlinde. Deze woontoren van 12 lagen kent alleen maar 4-kamer appartementen. De Zilverlinde staat naast de Koningslinde en is een kleinschalige appartementencomplex bestaande uit 20 appartementen. Ook al deze appartementen zijn 4-kamer appartementen en variëren in grootte van 122 m² tot zelfs 143 m².

In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk. Tussen 2013 en 2023 worden er circa 3.400 woningen gerealiseerd in Sion en Parkrijk.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws