Rijswijk: MMZ Properties koopt hoofdkantoor Shell Int.

20 November 2014 – Alaska Building B.V. heeft het kantoorgebouw aan de Lange Kleiweg 40- 42 (2288 GK DN) te Rijswijk verkocht aan MMZ Properties B.V. De koopsom is volgens het Kadaster ruim € 54 mln. Het kantoorgebouw is in 2010 opgeleverd en bestaat uit 2 ondergrondse parkeerlagen met 369 parkeerplaatsen en 9 kantoorlagen. De totale grootte is circa 27.900 m² VVO.
Shell International B.V. is de huurder van gebouw Alaska en sloot begin 2014 een nieuwe langjarige huurovereenkomst. In Shell Rijswijk werken zo’n 2700 onderzoekers, technologen, labassistenten, consultants en overige medewerkers aan innovatieve technologische oplossingen voor hedendaagse en toekomstige energievraagstukken.

Shell heeft een lange geschiedenis in Rijswijk. De bouw van het laboratorium en kantoor in Rijswijk vond plaats van 1959 tot 1962. In 1962 vestigde het Koninklijke/Shell Exploratie en Produktie Laboratorium (KSEPL) zich hier. In 1995 werd het de vestigingsplaats van de Manufacturing-activiteiten. In 1997 verhuisde het Exploration & Production (E&P) Hoofdkantoor van Den Haag naar Rijswijk. Vanaf 2010 gebruikt Projects & Technology (P&T) deze locatie als hoofdkantoor- en technologiecentrum.

De Shell-locatie in Rijswijk is tevens het hoofdkantoor van de divisie Project & Technology, de wereldwijde technologieorganisatie van Shell. Projects & Technology verleent technologische service en ondersteuning, biedt technologische oplossingen en management van grote projecten in zowel upstream- als downstreamactiviteiten.

Rijswijk is eveneens de vestigingsplaats voor het belangrijkste opleidingscentrum van Shell. Jaarlijks komen zo’n 10.000 Shell medewerkers van andere locaties overal ter wereld naar Rijswijk om over technologische onderwerpen te leren en hun kennis daarvan te verdiepen. Het Learning Centre biedt een breed scala aan opleidingen en trainingen op het gebied van de exploratie, productie en verwerking van olie en gas. Het moderne gebouw combineert innovatieve IT-technologie met klassikaal lesgeven, afzonderingsruimtes en online leren om zo werk en studie optimaal te integreren.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws