Rijswijk: Eerste steen deelproject Waterlelie in RijswijkBuiten

16 Mei 2017 – De bouw van eiland Waterlelie van De Eilanden van Sion in Rijswijk is officieel gestart. Dit is een project in de nieuwe woonwijk RijswijkBuiten.

De Eilanden van Sion is een gezamenlijke ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed en AM. De bouw van deze woningen wordt uitgevoerd door Boele & van Eesteren (VolkerWessels). Deze fase bestaat uit 21 duurzame woningen, onderverdeeld in 9 rijwoningen en 12 twee-onder-eenkapwoningen.

De tweede fase is op een woning na verkocht. Boele & Van Eesteren realiseerde eerder ook het eerste eiland van De Eilanden van Sion, eiland Zwaan.

RijswijkBuiten
In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden er circa 3400 woningen gerealiseerd in Sion en Parkrijk. Inmiddels zijn al tal van woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd. De eerste inwoners wonen er al meer dan 2 jaar.

RijswijkBuiten wordt volgens de ontwikkelaar een wijk die in het oog springt. “Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk.” De woningen worden standaard met een EPC van 0,0 gerealiseerd. Daarnaast heeft RijswijkBuiten ook de eerste nul-op-de-meter woningen. Duurzaamheid wordt ook bereikt door de ruime opzet, voldoende parkeerplaatsen per woning, de groene omgeving en het water in het gebied.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws