Rijswijk: Eerste paal geslagen van Eilanden van Sion

11 September 2015 – Afgelopen donderdag 10 september heeft wethouder Ronald van der Meij van de gemeente Rijswijk samen met een van de aanwezige kinderen de feestelijke paal geslagen voor de bouw van het eerste eiland van De Eilanden van Sion in RijswijkBuiten.

Voorafgaand aan het slaan van deze paal hebben de toekomstige bewoners een persoonlijke boodschap achtergelaten op deze paal.
De Eilanden van Sion is een gezamenlijke ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed en AM.  De bouw van deze woningen zal worden uitgevoerd door Boele & van Eesteren (VolkerWessels). Deze fase bestaat uit 27 duurzame eengezinswoningen in verschillende woningtypes, waarvan reeds 26 woningen voor start bouw zijn verkocht.
Zaterdag 17 oktober a.s. gaat het tweede eiland in verkoop. Geïnteresseerden kunnen die dag van 11.00 tot 13.00 uur terecht in het informatiecentrum RijswijkBuiten. Het tweede eiland (de Waterlelie) bestaat uit 22 royale twee-onder-een-kap- en 31 rij- en hoekwoningen met Hollandse details. Meer informatie is binnenkort te vinden op www.eilandenvansion.nl.

In de komende 10 jaar verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen nu en 2023 worden er 3.500 woningen gerealiseerd in Sion en ‘t Haantje. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. Energiezuinig en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, standaard twee parkeerplaatsen per woning, de groene omgeving en het water in het gebied.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws