Rijswijk eerste gemeente met gratis openbaar wifi

27 November 2014 – De gemeente Rijswijk introduceert als eerste gemeente in Nederland gratis openbaar wifi op alle centrale winkel- en werklocaties binnen de gemeente. Vanaf 1 januari 2015 is dit beschikbaar op de bedrijvenparken Plaspoelpolder, Broekpolder en Hoornwijck, in het historisch stadshart Oud Rijswijk en in het regionale winkelcentrum In de Bogaard.

Rijswijk is een centraal gelegen groene ondernemersstad pal naast Den Haag. ‘De gemeente Rijswijk vindt investeringen in zowel de fysieke als de digitale openbare ruimte van groot belang voor het creëren van een goed vestigingsklimaat. Naast goede dienstverlening, het minimaliseren van bureaucratie en onze actieve verbindende functie willen we onze burgers, bedrijven en bezoekers goede voorzieningen kunnen bieden. Daar hoort naast werkende straatverlichting en een goed cultuuraanbod ook een goede (digitale) infrastructuur bij’, aldus wethouder René van Hemert van Rijswijk.

Alle Rijswijkse werk- en winkellocaties zijn al gecertificeerd met het keurmerk Veilig ondernemen en worden nu dus ook uitgerust met een gratis wifi-voorziening. Daarnaast wordt in samenwerking met marktpartijen op basis van vraagbundeling gekeken naar het uitbreiden van het al bestaande glasvezelnetwerk, zodat ieder Rijswijks bedrijf op een van de business parken straks een glasvezelverbinding voor de deur heeft. De gemeente pakt deze initiatieven samen op met de winkeliers- en ondernemersverenigingen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws