Rijswijk: Cofinimmo realiseert orthopedische kliniek

23 Oktober 2018 – Een dochtervennootschap van Cofinimmo heeft grond verworven voor de bouw van een orthopedische kliniek in Rijswijk.

Dit sleutelklaar bouwproject, in opdracht van Cofinimmo, past in de uitbreidingsplannen van uitbater Bergman Clinics voor de bestaande kliniek die aan de overkant van de toekomstige locatie staat.

Cofinimmo had hiervoor in 2013 al een oud kantoorgebouw omgebouwd naar de huidige kliniek. Beide gebouwen zullen worden verbonden door een voetgangersbrug. De vaste investering voor de nieuwe orthopedische kliniek bedraagt circa € 10 mln. De bouwgrond, die minder dan € 2 mln kostte, is hierbij inbegrepen.

Het gebouw krijgt een operatiekamer, verblijfkamers en consultatieruimtes, verspreid over een totale bovengrondse oppervlakte van bijna 4000 m². Ook voorziet Cofinimmo ongeveer 100 parkeerplaatsen op straatniveau.

De bouw start op korte termijn en de oplevering wordt verwacht omstreeks het vierde kwartaal van 2019. Het oude gebouw dat momenteel op het recent verworven terrein staat, wordt gesloopt.

Cofinimmo en Bergman Clinics hebben een ‘triple netto’1-huurovereenkomst voor 15 jaar ondertekend. Die gaat in vanaf de oplevering van de werken, met een verlengoptie van tien jaar. De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd volgens de Nederlandse consumentenprijsindex en het bruto initiële huurrendement bedraagt volgens Cofinimmo meer dan 6%.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws