Rijswijk: Bouw tweede fase Parkrijk gestart

26 Oktober 2017 – De bouw van fase 2 van Parkrijk in de nieuwbouwwijk RijswijkBuiten is woensdag officieel gestart. Deze fase bestaat uit 17 herenhuizen en 34 hofwoningen.
De 51 woningen zijn een gezamenlijke ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed en Dura Vermeer Bouw ZuidWest (VOF Beatrixzone). De bouw van deze woningen wordt uitgevoerd door Dura Vermeer Zuid-West. Alle woningen zijn verkocht.

Voor wethouder Van der Meij is het inmiddels het vierde project waarvoor hij het startsein voor de bouw in Parkrijk heeft mogen geven. “Het geeft nogmaals aan hoe bijzonder deze nieuwe wijk is voor de gemeente Rijswijk. De eerste woningen in Parkrijk zijn al bewoond en met deze fase krijgt ook dit gedeelte van RijswijkBuiten steeds meer de vorm van een nieuwe woonwijk.”
Dick Boelen, directeur Dura Vermeer en mede vennoot in de VOF Beatrixzone: “Beide vennoten in de VOF Beatrixzone (Dura Vermeer en VolkerWessels Vastgoed) zijn wederom trots hun steentje bij te kunnen dragen aan de duurzame en succesvolle gebiedsontwikkeling RijswijkBuiten.”
Alle woningen zijn maximaal energiezuinig, net als andere nieuwe woningen in RijswijkBuiten. Volledig gasloos en een EPC van 0,0. Daarnaast zijn er zelfs een aantal woningen die worden gerealiseerd als nul-op-de-meter.

RijswijkBuiten
In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden er circa 3400 woningen gerealiseerd in Sion en Parkrijk. Inmiddels zijn al tal van woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd. De eerste inwoners wonen er al meer dan vier jaar.
RijswijkBuiten is een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. De woningen worden standaard met een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) van 0,0 gerealiseerd. Daarnaast heeft RijswijkBuiten ook de eerste nul-op-demeter woningen. Energiezuinig dus en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, voldoende parkeerplaatsen per woning, de groene omgeving en het water in het gebied.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws