Rijswijk: 62 kluswoningen in voormalig kantoor Rijkswaterstaat

29 Augustus 2017 – Een voormalig kantoorpand op Plaspoelpolder in Rijswijk wordt door Steenvlinder getransformeerd tot het woongebouw Metamorfose, bestaande uit 62 kluswoningen.

In dit oude kantoorgebouw van circa 7200 m² vvo komt ruimte voor 62 kluskavels, wat betekent dat de ruimten casco worden opgeleverd en dat de koper zelf de afbouw en inrichting voor zijn rekening neemt. De appartementen, maisonnettes en een penthouse zijn verdeeld over 7 verdiepingen en variëren van 81 tot 195 m². De prijzen inclusief parkeerplek lopen uiteen van € 107.500 tot € 390.000 (von en exclusief korting). Het is ook mogelijk meerdere kluskavels aan te kopen en met elkaar te combineren. Afhankelijk van de keuzes zijn kortingen van € 10.000 tot € 15.000 mogelijk. Als de bewoners hun intrek nemen is het de bedoeling dat de bewoners de (tweede) auto gaan delen.

Metamorfose ligt vlakbij de haven van Rijswijk. Dit gebied is omgedoopt tot het Havenkwartier en verandert in een gemengde en levendige wijk, waar ook steeds meer gewoond wordt. Het kantoorpand aan Koopmansstraat 1 was vroeger in gebruik bij Rijkswaterstaat en stond volgens het AD al meer dan 10 jaar leeg. Blijkens het Kadaster heeft Steenvlinder het eerder dit jaar aangekocht voor € 2,14 mln.

Steenvlinder is gespecialiseerd in eigenbouw en opgericht door Hans Sparreboom, voorheen projectmanager eigenbouw bij gemeente Den Haag, en Marnix Norder, thans voorzitter van Aedes. Norder is oud-wethouder van Den Haag en oud-gedeputeerde van Noord-Holland. Ze werken samen met 6 collega’s aan diverse zelfbouwprojecten, waaronder Voorstraat in Dordrecht, Langestraat in ’s-Gravenzande, Van Limburg Stirumstraat in Vlaardingen en Toussaintkade in Leiden.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws