Rijswijk: Willigen koopt herontwikkelingslocatie Van Vollenhovenlaan

21 December 2016 – Willigen Partners heeft van Rijswijk Wonen een sloop-/nieuwbouwlocatie in Rijswijk gekocht. Aan de Van Vollenhovenlaan staan op dit moment drie verouderde complexen met 48 portiekwoningen die gesloopt gaan worden. Conform het vigerende bestemmingsplan mogen er circa 69 nieuwbouwappartementen op de locatie worden gerealiseerd.

De koper, Willigen Partners, is sinds 1975 een naam in de bouwwereld op het gebied van ontwikkeling en exploitatie van vastgoed. De organisatie met vestigingen in Druten en Utrecht realiseert in heel Nederland woningbouw en commerciële (winkel) projecten.

De herontwikkeling maakt onderdeel uit van een verbeteringsplan voor de wijk Te Werve, een initiatief van Rijswijk Wonen en de gemeente Rijswijk. Dit plan omvat een kwaliteitsverbetering van de wijk Te Werve, mede door middel van toevoeging van koop- en vrije sector huurappartementen en investeringen in de openbare ruimte.

Thijs Meijer, vastgoedadviseur nieuwbouw Capital Value: “Deze transactie is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen een corporatie en marktpartij om een vrije sector project te realiseren. Corporaties kunnen of willen niet altijd meer zogeheten niet-DAEB projecten tot uitvoer brengen vanwege de nieuwe Woningwet. Samenwerken met een marktpartij biedt dan uitkomst, zonder dat de doelstellingen van het project verloren gaan. Er is veel interesse van ontwikkelaars en beleggers voor dit soort projecten.”

Capital Value begeleidde het verkoopproces namens Rijswijk Wonen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws