Ridderkerk: Panattoni ontwikkelt DC van 40.000 m²

10 augustus 2020 – Panattoni Nederland start met de ontwikkeling van een distributiecentrum in Ridderkerk.

Het nieuwe distributiecentrum van 40.000 m² wordt gerealiseerd op een herontwikkelingskavel van 6 hectare aan de Ringdijk in Ridderkerk.

In het najaar van 2020 wordt gestart met het bouwrijp maken van het terrein op bedrijventerrein Donkersloot, dichtbij Ridderhaven en het containertransferium. Het nieuwe en ultramoderne distributiecentrum wordt geheel naar de Breeam Very Good standaard gebouwd. Naar verwachting wordt het complex eind 2021 opgeleverd.

Jeroen Gerritsen, algemeen directeur Panattoni Nederland: ‘Ridderkerk is het tweede project in Nederland dat wij in korte tijd kunnen aankondigen. In de 7 maanden dat Panattoni in Nederland actief is, zijn wij gestart in Roermond met de ontwikkeling van 43.000 m², en daar voegen wij nu dit tweede project aan toe. Deze locatie ligt dicht tegen de kern van Ridderkerk aan, wat een mooi perspectief biedt voor het creëren van werkgelegenheid door en voor bedrijven die bij ons willen huren. De connectie van Ridderkerk met de regio Groot-Rotterdam is voor een toekomstige eindgebruiker een groot voordeel door de goede infrastructuur: binnen 20 minuten sta je op de Coolsingel en het containertransferium zit om de hoek. De coronacrisis heeft voor een acceleratie gezorgd in de ontwikkeling van het bestellen via internet en de pakketbezorgdiensten. De vraag naar dit type stedelijke locaties neemt daardoor fors toe, en wij willen aan die vraag tegemoet komen.’

Panattoni Nederland is onderdeel van Panattoni Europe, dat al 10 mln m² bedrijfsruimte heeft ontwikkeld in Europa.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws