Ridderkerk: bezwaren tegen Nieuw Reijerwaard van tafel

25 Augustus 2014 – Het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk gaat er komen. De Raad van State heeft de meeste klachten van de bewoners naast zich neergelegd. Het terrein krijgt een omvang van 96 hectare en wordt gerealiseerd op het voormalige glastuinbouwgebied.

Dat meldt de website van Nieuw Reijerwaard. Omwonenden zouden boos zijn, maar ook bang dat ze tussen twee bedrijventerreinen ingeklemd komen te zitten.  De Raad wees de klachten van omwonenden af, maar tikte ook de provincie op de vingers. Zuid-Holland moet op twee punten het werk overdoen. In het plan moet worden opgenomen dat een turboverkeersplein een voorwaarde is voor de komst van het terrein. De bewoners kunnen tegen de nieuw te bepalen geluidsnormen opnieuw in beroep gaan. De provincie heeft een half jaar om de plannen aan te passen. 
Het resterende deel is onherroepelijk. Dat betekent dat de GRNR op alle delen, behalve op de gronden met de bestemming ‘bedrijven’ werkzaamheden mag verrichten. 
De gemeenten Rotterdam, Barendrecht en Ridderkerk vormen samen Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR). GRNR neemt de ontwikkeling van Nieuw Reijerwaard ter hand. Naar verwachting zal het bedrijventerrein in 2020 een feit zijn.

De heer Smit, voorzitter van GRNR, zegt: “Wij zijn blij dat met deze uitspraak van de Raad van State er nu duidelijkheid is over de ontwikkeling Nieuw Reijerwaard. De GRNR gaat verder met de ontwikkeling van het bedrijventerrein. Ondernemers kunnen nieuwbouwplannen gaan voorbereiden. “

Nieuw Reijerwaard is een uitbreiding van het huidige cluster op de locaties Verenambacht en BT-Oost. Dit is het grootste gespecialiseerde agro/vers/food-cluster in Nederland. Bijna alle supermarktketens in Nederland worden via dit bedrijventerrein voorzien van verse en bewerkte groenten en fruit. Bedrijven die zich op Nieuw Reijerwaard gaan vestigen verrichten aanvullende of vergelijkbare werkzaamheden in deze sector.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws