Regio Amsterdam: Internationale beleggers kijken naar huurwoningmarkt

Op de vorige week gehouden Expo Real heeft Amsterdam zich gepresenteerd als interessante markt voor woningbeleggers.

Beleggers uit Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, het Midden-Oosten en China staan klaar om te investeren in de huurwoningmarkt in de regio Amsterdam. Dit verklaarde Annius Hoornstra, Adjunct Directeur Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam, vorige week op de Expo Real te München.

Annius Hoornstra (l.) en Bob van der Zande op de Expo Real
Hoornstra verklaarde dat 45 kavels in de regio Amsterdam geschikt zijn voor woningontwikkeling. De belangrijkste betreffen drie percelen in Houthaven Eiland waar 2500 woningen ontwikkeld kunnen worden. Syntrus Achmea Real Estate & Finance, al een grote belegger in Amsterdam, is een van de belangstellende investeerders. Managing director investor relations, Jaap van der Bijl, laat weten dat de vermogensbeheerder overweegt meer te investeren in woningontwikkeling. Syntrus Achmea heeft nog € 500 mln te besteden. Een andere belangrijke investeerder in de hoofdstad is Bouwinvest .
De Amsterdamse bevolking groeit snel. Vooral het aantal jongeren tussen de 20-40 neemt toe, aldus Bob van der Zande, Investment Officer bij het Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam. "Deze jongeren zullen eerder geneigd zijn woningen te huren dan ze te kopen. Hierdoor ontstaan nieuwe beleggingsmogelijkheden voor diegene die in de woningmarkt willen investeren."
In Amsterdam wordt 70% van de totale woningvoorraad verhuurd. 10% van de voorraad bestaat uit de vrije huursector. "Met zo’n overaanbod van sociale huisvesting is er te weinig aanbod in het middensegment," voegt Van der Zande toe.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws