Regio Amsterdam: Air Products naar PolanenPark

Terrein Buiksloterham kan daardoor voor woningbouw worden bestemd.

20 februari 2014 – Air Products, één van de grootste leveranciers van medische en industriële gassen ter wereld, bouwt een nieuw vul- en distributiestation op bedrijventerrein PolanenPark. PolanenPark ligt in de Metropoolregio Amsterdam tussen Amsterdam en Haarlem, op slechts 15 minuten van de Amsterdamse haven en 10 minuten van Schiphol. 

Impressie PolanenPark 

Dit bedrijventerrein wordt specifiek ontwikkeld voor industriële bedrijvigheid. De vestiging van Air Products is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Gemeente Amsterdam, De Alliantie, PolanenPark, Provincie Noord-Holland, regionale gebiedsontwikkelaar SADC, gemeente Haarlemmerliede en RON.

In 2007 heeft de Provincie Noord Holland het initiatief genomen voor de herontwikkeling en sanering van het oude ‘Rutte terrein’. Voor deze herontwikkeling heeft de Provincie een samenwerkingsverband opgericht met de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, SADC en RON. Daarnaast is Buiksloterham in Amsterdam Noord – de huidige locatie van Air Products – in ontwikkeling tot woningbouwlocatie. Air Products besloot daarom op zoek te gaan naar een andere vestigingsplaats. Dankzij intensieve samenwerking met alle betrokken partijen is de verhuizing van Air Products mogelijk gemaakt en kan de herontwikkeling van Buiksloterham worden voortgezet. 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws