Regio Alkmaar schrapt 88 ha bedrijventerrein

13 oktober 2016 – Grote delen van bedrijventerreinen in de regio Alkmaar krijgen een nieuwe bestemming, omdat er geen belangstelling meer voor is. Ook schrapt de regio de ontwikkeling van tienduizenden m² kantoorruimte.

Het Noordhollands Dagblad meldt dat in het Convenant Werklocaties Regio Alkmaar staat dat in Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk 88 ha bedrijventerrein wordt geschrapt. Het grootste deel hiervan (37 ha) ligt in de Vaandel, tussen Heerhugowaard en De Noord. Van de Boekelermeer, tussen Alkmaar en Heiloo, krijgt een derde een nieuwe bestemming, wordt een derde behouden en wordt een derde aangehouden als reserve.

De Vaandel

Het grootste deel van de geschrapte kantorenmeters beslaat de voormalige locaties Nuon en Connexion aan de Helderseweg (35.000 m² kantoorruimte), 20.000 m² aan de Westrand, 48.000 m² op ’t Lood (nabij het AZ-stadion) en 32.000 m² op Broekhorn (tussen Heerhugowaard en Langedijk).

Het bedrijventerrein in de regio dat de meeste grond moet inleveren voor andere doeleinden is De Vaandel tussen Heerhugowaard en De Noord. 37 hectare in het noordelijke gedeelte krijgt daar op termijn een andere bestemming. De Vaandel-midden wordt wel verder ontwikkeld als bedrijventerrein en De Vaandel Zuid krijgt ’een alternatieve/verbrede invulling’.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws