Raamsdonksveer/Eindhoven: Intervest koopt twee logistieke sites

10 Juli 2018 – Intervest Offices & Warehouses verwerft een tweede logistieke site in Raamsdonksveer en neemt positie over op luchthaven Eindhoven.

In Raamsdonksveer koopt Intervest een logistieke site met een totale verhuurbare oppervlakte van 35.000 m² warehouse en mezzanine en 700 m² kantoren verworven. Deze site grenst aan het distributiecentrum dat het bedrijf in 2017 kocht. Het distributiecentrum wordt sinds 2015 gehuurd door Dome Vastgoed en uitgebaat door Welzorg, de op een na grootste leverancier van mobiliteitshulpmiddelen in Nederland. Beide vennootschappen maken deel uit van Louwman Group.

In Eindhoven koopt Intervest het distributiecentrum Silver Forum, op het terrein van Eindhoven Airport. Het pand heeft een totale verhuurbare oppervlakte van 24.300 m² warehouse en mezzanine en 5900 m² afzonderlijke kantoren, en telt 200 parkeerplaatsen rondom het gebouw. Het op bedrijvenpark Flight Forum gelegen gebouw heeft een opvallende, organische vorm met een zilverkleurige gebogen gevelafwerking. Het distributiecentrum is sinds 2002 integraal verhuurd aan het beursgenoteerde ASML.

De gezamenlijke aankoopprijs bedraagt € 40,5 mln (registratierechten en kosten inbegrepen). Deze aankopen genereren onmiddellijk jaarlijkse huurinkomsten van € 2,9 mln voor Intervest. Deze verwerving vertegenwoordigt een brutoaanvangsrendement van 7,2%. De gemiddelde gewogen looptijd van de huurovereenkomsten is 4,3 jaar. De beide sites hebben een bezettingsgraad van 100%. De logistieke vastgoedportefeuille vertegenwoordigt na deze transactie 57% van de totale vastgoedportefeuille van Intervest. 19% van de logistieke vastgoedportefeuille staat nu in Nederland.

De sites worden ondergebracht in het Distrifonds II Nederland CV.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws