Patrizia koopt grote woningportefeuille

30 Maart 2016 – Fondsaanbieder Holland Immo Group heeft namens een zevental door haar beheerde vastgoedfondsen een grote woningportefeuille verkocht aan Patrizia Netherlands, de Nederlandse dochter van Patrizia Immobilien.

De portefeuille bestaat uit 1275 woningen, vier bedrijfspanden en 500 parkeerplaatsen. De woningen – 90% appartementen en 10% eengezinswoningen – liggen op 23 locaties in Nederland en hebben een gemiddelde oppervlakte van 82 m². Het merendeel ligt in Amsterdam, Zwolle, Dordrecht en Den Bosch.
De koopsom bedraagt € 152,5 mln. Patrizia heeft de aankoop gedaan namens een niet nader genoemde institutionele belegger.
Volgens Peter Helfrich, managing director Patrizia Netherlands, volgt deze acquisitie uit de strategie om een duurzame vastgoedportefeuille in Nederland op te bouwen. ‘Deze portefeuille biedt klanten de mogelijkheid om te investeren in de groeiende vrije huursector en te profiteren van de positieve marktontwikkeling.’
Manfred Kühl, Holland Immo Group: “Wij zijn verheugd met de verkoop van deze portefeuille aan Patrizia die past binnen onze selectieve exit-strategie voor Nederlandse en Duitse portefeuilles.”
Alexander Buijs, Director Residential Investment Properties, CBRE: “Transacties zoals deze zijn bijzonder door het beperkte aanbod van bestaande woningportefeuilles in Nederland. Dit is de grootste woningportefeuilletransactie van de afgelopen 1,5 jaar. De vraag van Nederlandse en internationale beleggers naar grote woningportefeuilles blijft onverminderd groot.”
Patrizia Nederland heeft voor ongeveer € 1,1 mrd aan assets onder management. Vorig jaar kocht de belegger een portefeuille met 145 winkelpanden, woningcomplexen en kantoren en in 2014 nam Patrizia 5500 woningen over van Vestia.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws