Parkstad Limburg: Heerlen koopt kantoor in Maankwartier

De gemeente koopt een kantoorgebouw om het UWV onderdak te bieden.

18 februari 2014 – Het College van Heerlen heeft ingestemd met een koopovereenkomst met Maankwartier Heerlen BV voor het in aanbouw zijnde kantoor van circa 5.700 m² genoemd “gebouw G-H”. Het pand ligt aan de Noordzijde van Maankwartier. De gemeente gaat naar verwachting 3.300m² van deze oppervlakte verhuren aan UWV. Met UWV blijft een belangrijke werkgever die ook nieuwe arbeidsplaatsen zal creëren, voor Heerlen behouden. 

 

Met de koop (de koopsom bedraagt € 10,9 mln) van het kantoor blijft de gemeente binnen de door de raad gestelde financiële kaders. De afgelopen maanden hebben UWV en gemeente Heerlen gezamenlijke huisvesting onderzocht. Dit heeft geresulteerd in de huidige koopovereenkomst, waarin is opgenomen dat de koop pas door gaat indien UWV een huurovereenkomst tekent. De onderhandelingen hierover met UWV zijn in volle gang en worden naar verwachting voor 1 april 2014 afgerond. Uitgangspunt hierbij is een huurovereenkomst van 10 jaar met een optie tot verlenging van 5 jaar. 
De gemeenteraad van Heerlen moet in maart 2014 nog een zienswijze geven over het genomen besluit van de koopovereenkomst.

Behalve in Maankwartier worden medewerkers van gemeente Heerlen straks gehuisvest in het nieuwe Stadskantoor van maximaal 7.000 m2 in Schinkelkwadrant-Zuid (winkelcentrum De Plu). Een deel van de afdeling Werkgelegenheid en Sociale Zaken wordt, vanwege hun verregaande samenwerking met UWV, gehuisvest in het kantoor Maankwartier. 

Het gebouw is uiterlijk eind 2015 beschikbaar voor gebruik door gemeente Heerlen en UWV. 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws