Parkstad Limburg: Deutsche Post DHL vestigt ontwikkelingsfaciliteit op Avantis

Deutsche Post DHL (DPDHL) gaat op bedrijvenpark Avantis een faciliteit bouwen waar innovatieve bestel- en transportconcepten getest kunnen worden. Avantis is een bedrijvenpark precies op de grens van Nederland en Duitsland tussen Aken en Heerlen. De testfabriek krijgt een oppervlak van 20.000 m2.

Achtergrond van de testfaciliteit is dat de onderneming in 2020 het verbruik van CO2 met 30% gereduceerd wil hebben ten opzichte van 2007. Een van de manieren waarop ze dit wil realiseren is door het inzetten van elektrische transportmiddelen. DPDHL heeft hiervoor al een testfaciliteit in Bonnen maar de ontwikkelings- en testinspanningen voor elektrische transportmiddelen zal op Avantis sterk uitgebreid en geïntensiveerd worden. De bouw van de testfaciliteit zal deze maand beginnen en kan eind dit jaar in gebruik worden genomen.

Het Duitse postbedrijf heeft voor Avantis gekozen vanwege de aanwezigheid van alle benodigde kennis op dit gebied bij de universiteit van Aken en de omringende hogescholen. De elektrovoertuigen worden samen met de technische hogeschool van Aken ontwikkeld. Er zijn inmiddels voertuigen die in de dagelijkse bestelpraktijk worden getest.

Volgens Marcel Philipp, Oberbürgermeister van Aken, bewijst de komst van DPDHL naar Avantis de verscheidenheid aan sectoren die het park kan huisvesten. Inclusief de nieuwkomer is nu een kwart van Avantis ingevuld.

Ook de stad Heerlen is zeer blij met  de komst van deze hoogwaardige technologische activiteit op het park. Temeer omdat dit innovatieve project zich beweegt tussen energietechniek en mobiliteit, een van de speerpunten waar Parkstad Limburg zich op richt.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws