Synchroon bouwt in Park Reehorst, Ede

Ede: Synchroon bouwt in Park Reehorst

22 Augustus 2016 –  De gemeente Ede en Synchroon hebben woensdag 10 augustus jl. de koopovereenkomst getekend voor een stuk grond in de nieuwe woonwijk Park Reehorst in Ede. De grond is gelegen tussen de Sportlaan en de Oude Kerkweg, er kunnen circa 80 woningen gerealiseerd worden. Naar verwachting komen in september de eerste 16 woningen in de verkoop.

‘Prachtige woningen, dichtbij het bos, scholen en station. Een mooie toevoeging op het aanbod van de Edese woningmarkt. Ik ben hier blij mee’, aldus wethouder Marije Eleveld. ’Samen met de partners in het gebied brengen we hier een mooi stukje Ede tot stand. Hoogwaardige en betaalbare woningen voor een brede doelgroep. Een voorrecht om aan te werken.’, aldus Henri van Dam, directeur van Synchroon.

Wonen rondom het groene park

Park Reehorst is het gebied tussen de Reehorsterweg, de Oude Kerkweg, de Diedenweg en de Sportlaan in Ede. In totaal staan er ongeveer 240 woningen op het programma. Deze worden gefaseerd gebouwd tussen 2015 en 2020. Het totale gebied wordt ontwikkeld door Synchroon, Bruil, Woonstede en de gemeente Ede. In de wijk staat het groene park centraal. De globale indeling van het park wordt dit najaar aangelegd. De verdere invulling van het park zal in samenspraak met omwonenden worden opgepakt.

Business Park Reehorst

De gemeente is ook bezig met de ontwikkeling van Business Park Reehorst. Dit biedt het MKB gericht op food, techniek en technologie, health en facilitaire dienstverlening vestigingsmogelijkheden en faciliteiten. Hier kunnen bedrijven zich vestigen in turn key bedrijfshallen tot kantoorunits en alle variaties daarop. OOk dit is een project van Bruil.

Het park richt zich op het MKB dat werkzaam is
• met food, health, techniek, technologie en facilitaire dienstverlening
• met kruisbestuiving zoekt met onderzoekers, ontwikkelaars en ruim 12.000 studenten
• met werkt met of voor kennisinstellingen (HBO en MBO), zoals Het Streek, Groenhorst College, PTC+, ROC A12 en CHE.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws