Ouder-Amstel vult gebied bij Amsterdam Arena in

22 December 2014 – De gemeente Ouder-Amstel en VolkerWessels Vastgoed hebben een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van De Nieuwe Kern. De Nieuwe Kern wordt een wijk met maximaal 4500 woningen. Hiermee wordt invulling gegeven aan het gebied dat ligt ten noordwesten van de Amsterdam Arena en tussen de rijksweg A2 en de spoorlijn Amsterdam-Utrecht. Daarvoor moeten onder andere volkstuinen, Amstelborgh/Borchland, het golfterrein Old Course en sportpark De Toekomst wijken.

In 2015 wordt samen met andere bij het gebied betrokken partijen een structuurvisie voor het gebied opgesteld. Hierna volgen het sluiten van samenwerkingsovereenkomsten en planologische procedures. De bouw van de eerste woningen zal naar verwachting over enkele jaren kunnen starten.
De komende decennia is er een groeiende behoefte aan woonruimte in en rond Amsterdam, voor mensen die daar studeren of werken. De gemeente Ouder-Amstel kan als onderdeel van de stadsregio Amsterdam een deel van die behoefte opvangen. De Nieuwe Kern ligt ten noorden van stadion de Amsterdam Arena en tussen de rijksweg A2 en de spoorlijn Amsterdam-Utrecht.

De ligging van het gebied heeft als voordeel dat nieuwe bewoners gebruik kunnen maken van al aanwezige voorzieningen en infrastructuur. De winkelgebieden Amsterdamse Poort en de ArenaPoort liggen op korte afstand, evenals twee metrohaltes, twee treinstations en de snelweg A2.
Deze voordelen gelden niet alleen voor wonen. De Nieuwe Kern kan zich ontwikkelen als een multifunctioneel stedelijk gebied met ook ruimte voor bedrijven, kantoren, sport, horeca en recreatie. De wijk heeft naar verwachting door de ligging een grote wervingskracht op allerlei functies.
De gemeente wil met de nieuwbouw in De Nieuwe Kern een bijdrage leveren aan de regionale woningbouwopgave. De structuurvisie zal naar verwachting door de gemeenteraad begin 2016 worden vastgesteld.

Klik hier voor meer woningbouwlocaties in de Metropoolregio Amsterdam

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws