Oss: WDP realiseert 14.000 m² voor Movianto erbij

2 juni 2021 – WDP realiseert voor pharma-logistics dienstverlener Movianto een nieuw distributiecentrum in Oss.

Deze ontwikkeling zal een uitbreiding zijn tegen de bestaande locatie, eveneens in eigendom van WDP. De huidige locatie welke gevestigd is op bedrijventerrein Vorstengrafdonk in Oss zal hiermee praktisch verdubbelen van circa 16.000 m² naar ruim 30.000 m² vloeroppervlakte.

Movianto speelt momenteel een cruciale rol in de opslag en verspreiding van vaccins voor de bestrijding van COVID-19. WDP zal deze nieuwbouw die langdurig is verhuurd, geheel “turn-key” aan Movianto opleveren. De oplevering staat gepland in het derde kwartaal van 2022.

“Het realiseren van een nieuw distributiecentrum puur voor de opslag van farmaceutische- diagnostische producten en medical devices, gaat zeker niet over 1 nacht ijs. Wij spreken al een paar jaar met Movianto over deze plannen waardoor wij ons goed hebben kunnen voorbereiden. Het contact is steeds constructiever en hechter geworden en het wederzijds vertrouwen is gegroeid. Alle ingrediënten om een complex nieuwbouwproject als dit van de grond te krijgen. Het gaat hier om zeer cruciale bedrijfsprocessen welke nooit stil mogen vallen en waar ons nieuwbouwplan volledig op zal moeten aansluiten. Zelfs dan zijn er soms nog serieuze aanpassingen nodig omdat de klant hierom vraagt. Niet eenvoudig maar daardoor wel bijzonder interessant” aldus Martijn Sleutjes van WDP. “Sinds de overname door de Franse Walden Group, is het project in een stroomversnelling gekomen. Het is een partij welke gewend is om veel in eigen beheer te doen. We zien met deze samenwerking onze expertise in uitvoering. WDP is marktleider in de Benelux maar heeft inmiddels ook diverse locaties in Frankrijk dus wie weet wat de toekomst onze samenwerking nog brengt.”

Michiel Heller, site manager Movianto Nederland: “Het is eindelijk zover, we gaan nu echt beginnen. Wij zijn al een tijd bezig met de voorbereidingen maar nu zal er snel ook iets zichtbaar worden zoals verschillende bouwactiviteiten. Dit is ook nodig omdat wij als bedrijf in een korte tijd enorm zijn gegroeid. We zitten sinds 2012 op Vorstengrafdonk hier in Oss en dat bevalt ons uitermate goed. Ook de contacten met de gemeente zijn zeer prettig en constructief. Alle betrokken partijen zien in wat voor een belangrijk werk wij doen en welke maatschappelijke functie wij hebben. Hierdoor werken we erg prettig samen en kunnen we de volgende stappen maken in onze dienstverlening voor de Healthcare sector. Niet alleen in de Benelux maar ook ver daarbuiten. Wij leveren immers aan ruim 200 landen wereldwijd vanuit Oss”.

Frank den Brok, wethouder Economie gemeente Oss: “Wij zijn blij met deze ontwikkeling: “Movianto is een fantastisch logistiek bedrijf op bedrijventerrein Vorstengrafdonk, uitblinkend in het specialistische vervoer van farmaceutische producten. Het is dan ook niet voor niets dat onze nationale overheid Movianto koos voor opslag en distributie van alle Covid19 medicijnen voor heel Nederland.”

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws