Oss: Van de Ven bouwt DC Plus

24 april 2020 – Plus en Bouwbedrijf Van de Ven hebben een akkoord bereikt over de bouw van een nieuw, gemechaniseerd distributiecentrum in Oss. 

Het nieuwe distributiecentrum wordt grotendeels gemechaniseerd en daarmee een van de meest moderne distributiecentra van Nederland. Dit distributiecentrum zorgt voor een efficiëntere belevering van alle Plus-supermarkten.

Bij het ontwerp van het pand spelen de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid een belangrijke rol. Het pand wordt gebouwd volgens de Breeam Excellent -methodiek, waarbij getoetst wordt op negen duurzaamheidsaspecten. Dat is onder andere terug te zien in materiaalgebruik, warmteterugwinning en de waterhuishouding.

Van de Ven heeft waar nodig zijn werkwijzen aangepast om ook tijdens de bouw te voldoen aan de coronamaatregelen. Daarom kan de bouw conform planning in juni van dit jaar starten. Het nieuwe distributiecentrum is dan eind 2022/begin 2023 gereed.

Op de foto: Frank van de Ven (mede-eigenaar en directeur Van de Ven), Rowell Versleijen (directeur Logistiek Plus Retail), Luuk Lantinga (directeur Plus Vastgoed), Ruud Matton (projectmanager namens  Da Vinci Architecten), Tinie Dorrestijn (manager vastgoedbeheer Plus Vastgoed), Frank Smits (adjunct-directeur Van de Ven) en Duncan Hoy (algemeen directeur Plus Retail)

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws