Oosterhout: TH Real Estate koopt Lidl-distributiecentrum

27 November 2018 – Asset manager Cording Real Estate Group heeft voor het logistieke fonds ELOF van TH Real Estate het distributiecentrum van Lidl gekocht op het bedrijventerrein Weststad in Oosterhout.

De verkoper is ODC. De koopsom ligt volgens het Kadaster op € 25,1 mln.

Het crossdock logistiek centrum werd gebouwd in 2014 en bestrijkt in totaal ongeveer 34.100 m² en ligt aan de Rederijweg 26. Het gebouw is langjarig verhuurd aan Lidl. Huurder gebruikt het pand voor de opslag en distributie van alle non-foodproducten naar zijn regionale distributiecentra en winkels in heel Europa.

De locatie heeft uitstekende vervoersverbindingen over de weg. Daarnaast is het distributiecentrum verbonden met het water- en spoorwegnetwerk, waardoor het een trimodale logistieke locatie is.

Cording is de partner van TH Real Estate voor logistieke investeringen in de Benelux. Cording is een Europese vastgoedbeleggingsmaatschappij die zich richt op Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Benelux.

TH Real Estate is een dochteronderneming van Nuveen, de beleggingsbeheerder van TIAA, met een beheerd vermogen van $ 125 mrd een van de grootste vermogensbeheerders in vastgoed ter wereld. De gediversifieerde fondstrategie voor ELOF werd eind 2016 geïntroduceerd in het kader van het Europese logistieke platform van TH Real Estate, dat een volume van ongeveer € 2,6 mrd omvat. Het beheerd vermogen en de pipeline van het fonds omvatten momenteel ongeveer 15 hoogwaardige logistieke panden in de doelmarkten Italië, Spanje, Frankrijk en Nederland, met een totaal volume van meer dan € 400 mln. De huidige beleggers zijn pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en banken.

James Ellis, investment manager bij TH Real Estate, legt uit: ‘E-commerce en logistiek voor de kleinhandel stimuleren de vraag naar hoogwaardige ruimte in de buurt van grote agglomeraties. Oosterhout wordt beschouwd als een van de logistieke hotspots op de Nederlandse markt. Met een flexibel modern gebouw en stabiele huurinkomsten door een toonaangevende wereldwijde retailer benadrukt de overname de belangrijkste kenmerken van het fonds.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws