Oosterhout: ook Lidl naar Park15

5 April 2016 – In korte tijd heeft ontwikkelaar Giesbers Groep een tweede grote klant weten aan te trekken voor het bedrijvenpark Park 15 bij Oosterhout in de gemeente Overbetuwe. Het betreft supermarktketen Lidl dat een groot distributiecentrum gaat realiseren op een perceel van 16 ha. Dat hebben beide ondernemingen gezamenlijk bekendgemaakt.

Nadere details zoals de start van de bouw en de investeringskosten zijn niet meegedeeld. Het persbericht meldt enkel dat door gebruik te maken van de meest duurzame technologieën Lidl ernaar streeft het nieuw te bouwen distributiecentrum geheel in de eigen energiebehoefte te laten voorzien. Ook met het distributiecentrum dat momenteel in aanbouw is in Waddinxveen mikt de supermarktketen op een zeer duurzaam Breeam-certificaat. Het pand heeft inmiddels een Breeam Outstanding-ontwerp certificaat ontvangen. Het centrum in Waddinxveen wordt gerealiseerd op een kavel van 13 hectare en heeft een investeringsvolume van € 70 mln.

Met de komst van Lidl is nu 25 hectare van het 85 hectare grote Park15 ingevuld. In januari werd bekend dat logistiek belegger Goodman Group met Giesbers Groep samenwerkt aan de ontwikkeling van een nieuw Europees distributiecentrum (EDC) van 61.700 m² voor logistiek dienstverlener Nabuurs Supply Chain Solutions op Park15. Nabuurs zal het gebouw van Goodman gaan huren zodra de werkzaamheden afgerond zijn. De oplevering staat gepland voor begin 2017. Giesbers realiseert de ontwikkeling van het EDC turnkey in opdracht van Goodman. Nabuurs zal het nieuwe A-klasse distributiecentrum gaan gebruiken als “”Shared Service Centre”” voor meerdere klanten. Het grootste deel van het gebouw zal worden gebruikt voor dienstverlening aan Kraft Heinz en SCA. Het duurzame EDC biedt 60.266 m² magazijnruimte, waarvan 3000 m² temperatuurgecontroleerd is. Daarnaast is er 1435 m² ruimte vrijgemaakt voor kantoren, ontmoetingsplekken en technische ruimtes. De nieuwe faciliteit is uitgerust met LED-verlichting en bewegingssensoren om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen.

Het bedrijvenpark past in de duurzame gebiedsontwikkeling waar Giesbers aan werkt in het hart van de stadsregio Arnhem-Nijmegen. Het betreft de realisatie van bedrijvenpark Park15 als de verbetering van de landschappelijke en recreatieve waarden in een aangrenzend gebied van 230 hectare. Park15 en het landschap De Danenberg, beide gelegen binnen de grenzen van de gemeente Overbetuwe aan de belangrijke snelwegverbinding A15, maken deel uit van een integrale visie op de toekomst van dit gebied. Hier zullen wonen, werken, landschap en recreatie hand in hand gaan.

Het bedrijvenpark is ontwikkeld binnen de huidige opvattingen over zorgvuldige landschappelijke inpassing, het voorkomen van ‘verrommeling’, duurzaam ruimtegebruik en energievoorziening en doordacht stedenbouwkundig ontwerp. Het is volgens het in Arnhem gevestigde ontwikkelaar Giesbers een voorbeeld voor een nieuwe generatie bedrijventerreinen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws