Oosterhout: Goodman bouwt groot DC op Park15

25 Januari 2016 – Goodman Group, een wereldwijde eigenaar, ontwikkelaar en beheerder van industrieel vastgoed, gaat samen met GiesbersGroep, bouwer en ontwikkelaar, een nieuw Europees distributiecentrum (EDC) van 61.700 m² ontwikkelen op Park15. Opdrachtgever is logistiek dienstverlener Nabuurs Supply Chain Solutions. De transactie is een van de grootste logistieke vastgoedprojecten die in de afgelopen 12 maanden in Nederland getekend zijn.

De nieuwe faciliteit komt op het bedrijventerrein Park15 in de regio Arnhem-Nijmegen waar de bouw volgende maand zal starten. Nabuurs zal het gebouw van Goodman gaan huren zodra de werkzaamheden afgerond zijn. De oplevering staat gepland voor begin 2017. Giesbers realiseert de ontwikkeling van het EDC turnkey in opdracht van Goodman. Volgens De Gelderlander gaat het nieuywe DC de functie overnemen van het huidige logistiek centrum van Heinz in Wychen. Ook dat is van Nabuurs en overigens gehandhaafd blijven.

Heinz wilde in eerste instantie iets oostelijker langs de A15 neerstrijken, op Nijmeegs grondgebied. Dat wilde de provincie Gelderland echter niet: een dergelijk groot distributiecentrum was daar ongewenst. Nu heeft de gemeente Overbetuwe – op wiens grondgebied het nog te bouwen Park 15 komt – dus Nabuurs/Heinz weten te strikken, aldus De Gelderlander.

Nabuurs zal het nieuwe A-klasse distributiecentrum gaan gebruiken als “Shared Service Centre” voor meerdere klanten. Het grootste deel van het gebouw zal worden gebruikt voor dienstverlening aan Kraft Heinz en SCA.

Het duurzame EDC biedt 60.266 m² magazijnruimte, waarvan 3.000 m² temperatuurgecontroleerd is. Daarnaast is er 1.435 m² ruimte vrijgemaakt voor kantoren, ontmoetingsplekken en technische ruimtes. De nieuwe faciliteit is uitgerust met LED-verlichting en bewegingssensoren om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen.
“Met het nieuwe distributiecentrum van Goodman en Giesbers kunnen we ons bedrijf uitbreiden op een strategische locatie en een van onze belangrijkste klanten beter bedienen”, aldus Ard Nabuurs, commercieel directeur van Nabuurs Supply Chain Solutions. “Bovendien maakt de technische oplossing van Goodman een verlaging van onze energiekosten en een optimalisatie van onze logistieke stromen en transport mogelijk. Dit resulteert in een verdere verbetering van onze operationele efficiëntie.”

Park15 is een nieuw bedrijventerrein aan de snelweg A15 in de gemeente Overbetuwe, dichtbij de steden Arnhem en Nijmegen. De locatie bevindt zicht op ongeveer 10 km afstand van de Duitse grens, waarmee er toegang is tot het Duitse Ruhrgebied, en op 100 km afstand van de haven van Rotterdam. Het terrein bestaat in totaal uit 85 hectare uitgeefbare grond en biedt kavels tot 17 hectare.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws