Rotterdam: Omnam Investments koopt oud-postkantoor Coolsingel

17 Augustus 2016 – Omnam Investments Group heeft het voormalig postkantoor van Rotterdam aan de Coolsingel gekocht. Ze gaat daarin een Rotterdamse versie onderbrengen van Ven Amsterdam.

Het gebouw is 25.000 m2 groot en de herontwikkeling zal naar verwachting circa € 100 mln bedragen. De overnameprijs is niet bekendgemaakt. Naar het voorbeeld van Ven Amsterdam wordt ook Ven Rotterdam een 24/7 leisure project. Het aangekocht pand is een van de weinig overgebleven historische panden in de Rotterdamse binnenstad. Het staat momenteel ongeveer vijf jaar leeg.

Voor Ven Rotterdam ligt er een ambitieus concept voor een gemengde bestemming. ‘De originele kwaliteiten van het gebouw zullen worden versterkt en de basis vormen voor een nieuwe stijl van leven. Het zal een onderdak bieden aan een high-end wooncomplex, een uniek 5-sterrenhotel, winkels en een fitnesscentrum. Een befaamde architect van wereldformaat zal binnenkort worden aangesteld. Na de renovatie zal de voormalige grandeur van het gebouw in ere zijn hersteld, zodat het publiek weer de elegantie van dit historische monument kan beleven, in de vorm van een bruisend Ven Rotterdam’, aldus Omnam Investments in een persbericht.

‘Post Rotterdam biedt ons de mogelijkheid om het zeer succesvolle Ven-concept uit te breiden en een centrale locatie in de stad nieuw leven in te blazen, waarbij het ontwerp en de karakteristieke elementen van dit prachtige historische pand op een respectvolle manier zullen worden versterkt. We bedanken onze investeerders dat zij opnieuw ervoor hebben gekozen om dit avontuur met Ven aan te gaan’, aldus David Zisser, President en CEO.

KPN Sloterdijk

Ven Amsterdam wordt momenteel gerealiseerd in het voormalig kantoor van KPN in Amsterdam Sloterdijk. Tot de aankoop van het pand door Omnam was dit het grootste leegstaande kantoor in Amsterdam. ‘Ven Amsterdam zal volgend jaar al van start gaan. Het grootste leegstaande gebouw in Amsterdam-West wordt nu ingrijpend herontwikkeld tot een zaken- en entertainmentcomplex, een 24/7-locatie van 45.000 m2, waar de hele dag wat te doen is. Het complex zal begin 2017 haar deuren openen.’ Het voormalig postkantoor van Rotterdam bevindt zich aan de Coolsingel, in het hart van de bruisende stad, naast het belangrijkste winkelgebied, het Rotterdam World Trade Centre en tegenover De Bijenkorf.

De expertise van Omnam Investment Group ligt op het gebied van grootschalige vastgoedontwikkelingen, zoals hotels, appartementhotels, woon- en entertainmentprojecten en het transformeren van gebouwen in unieke bestemmingen. De groep heeft grote ervaring op het gebied van herontwikkelen van monumentale panden.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws