Vastgoedmarkt Noord-Brabant ontwikkelt zich sterk

11 Mei 2017 – Noord-Brabant zit de Randstad op de hielen in de commerciële vastgoedmarkt. Voor logistiek vastgoed staan West- en Midden-Brabant al op de eerste plaats in Nederland, de provincie kent het grootste aantal succesvolle campussen (m.n. in de Brainport Eindhoven regio en Oss – Den Bosch) en qua groei op de kantorenmarkt doen Eindhoven en Breda niet onder voor Utrecht en Rotterdam.

Dat betoogde René Buck, directeur van het gerenommeerde economisch- en vastgoedadviesbureau Buck Consultants International, op het congres Brabant Vastgoed in ’s-Hertogenbosch. De economische basis van Brabant is sterk en dat vertaalt zich nu in een aantrekkende vastgoedmarkt voor commercieel vastgoed. Maar ook voor de komende 15 jaren zijn de economische prognoses gunstig. “Meer en meer investeerders in kantoren en distributiecentra, die van oudsher vooral op het westen van Nederland zijn georiënteerd, kijken naar ontwikkelings- en investeringskansen in Noord-Brabant”, aldus Buck.

Ten opzichte van 2012 is de verhuur van kantoren in Eindhoven en Breda vorig jaar gegroeid met zo’n 30%. Tegelijkertijd is de kantorenleegstand in de vier grote Brabantse steden in de afgelopen jaren wel nog fors toegenomen.
Noord-Brabant heeft het grootste aantal succesvolle campussen van alle provincies. Voor wat betreft de werkgelegenheid is de High Tech Campus Eindhoven nummer 1 in Nederland, maar ook Pivot Park in Oss, de Automotive Campus in Helmond en het Science Park op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven groeien. En dan zijn er ook nog andere campusinitiatieven die nog in hun startjaren zitten.

Het is duidelijk dat zonder de Rotterdamse haven en Schiphol Noord-Brabant op logistiek gebied heel wat minder voorstelt. Maar Brabant blijkt telkens weer heel aantrekkelijk voor distributiecentra van internationale bedrijven. De opkomst van mega-distributiecentra (meer dan 40.000 m2) zet volgens BCI de komende jaren nog door.

klik hier voor meer uitgebreide berichtgeving.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws