Nijmegen: Start bouw nieuwbouw VGP Park Nijmegen

2 februari 2021 – De eerste kolommen voor een tweede gebouw van VGP op Park 15, in het Gelderse Oosterhout, zijn geplaatst.

Het markeert de start van de bouw van een warehouse dat in een eerste fase totaal 42.800 m² groot is. Komend najaar wordt de nieuwe locatie in gebruik genomen. De nieuwbouw op Park 15 is onderdeel van VGP Park Nijmegen in Oosterhout.

VGP Park Nijmegen, voor internationale herkenbaarheid vernoemd naar de dichtstbijzijnde grote stad, is onderdeel van de ontwikkeling bekend onder de naam Bedrijvenpark Park 15 Logistics. Eerder vestigden zich hier onder andere Nabuurs en Lidl. In totaal beslaat VGP Park Nijmegen ruim 350.000 m² bouwgrond, bestemd voor de bouw van grootschalige warehouses voor logistieke en semi-industriële activiteiten.

Een eerste gebouw, met een totale verhuurde oppervlakte van 67.500 m² , is ondertussen afgerond en volledig verhuurd aan Conpax, OTC Medical, Ahold Delhaize, ESTG en Nippon Express Nederland. De op 4 januari geplaatste eerste kolom brengt de constructie van een tweede gebouw op het park duidelijk in beeld. Op een kavel van ruim 20 hectare wordt momenteel de eerste fase, met een oppervlakte van 40.000 m² , van dit tweede gebouw gerealiseerd. Dit is reeds volledig verhuurd aan AG Logistics Services. Voor AG Logistics Services betreft VGP Park Nijmegen de vierde locatie van dit logistieke bedrijf, allemaal gevestigd in de regio Nijmegen-Arnhem – ook wel Logistics Valley genaamd.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws