Nieuwegein: Ravenswade 58-100 verkocht

19 Februari 2016 – Urban Industrial, het onlangs opgerichte industrieel vastgoedplatform, heeft het bedrijfsverzamelcomplex aan de Ravenswade 58-100 in Nieuwegein gekocht van Valad European Income Fund (VEIF).

Het complex, dat uit zestien units bestaat, heeft een totale oppervlakte van circa 25.000 m2 en ligt op een kavel van meer dan vier hectare. De huurders zijn toonaangevende partijen zoals Hanos, Rensa en Euromaster. Jan Brouns, managing partner Urban Industrial, is blij met de transactie: “Wij kennen de verworven locatie goed uit het verleden. Met de perfecte ontsluiting naar de snelwegen is het een strategische locatie en daarom past deze aankoop naadloos in onze langetermijnvisie- en strategie”.

‘Wij zien goede mogelijkheden om middels additionele investeringen dit complex hoogwaardig en toekomstbestendig te maken’, aldus Arthur Verkerk, managing partner Urban Industrial. ‘Zo zullen wij een complete gevelrenovatie gaan uitvoeren. Daarmee verwachten wij de leegstand terug te kunnen brengen en de huurders voor een langere periode aan ons te binden. Al met al hebben wij goede rendementsverwachtingen voor dit complex.’

De verkoper is Valad Europe. Valad Europe beheert voor € 5,3 mrd aan vastgoedobjecten en investeringsvermogen, verdeeld over 27 fondsen en mandaten in Europa. Het Amsterdam-team van Valad Europe beheert voor € 560 mln aan vastgoedobjecten in de Benelux. Dat geld is geïnvesteerd in ongeveer honderd objecten met in totaal 700 huurders.

Mark McLaughlin, managing director Benelux bij Valad Europe: ‘Het is voor ons net zo belangrijk om op het juiste moment objecten te verkopen als het is om voor de juiste prijs objecten te kopen. Het bedrijfsverzamelcomplex hebben wij twaalf jaar in portefeuille gehad en heeft als zodanig bijgedragen aan een positief rendement voor de investeerders. Geheel volgens businessplan, dat onder andere het afsluiten van een aantal nieuwe huurcontacten en contractverlengingen omvatte, is vervolgens overgegaan tot een succesvolle verkoop aan Urban Industrial.’

Urban Industrial werd juridisch bijgestaan door Houthoff Buruma en op technisch gebied begeleid door CVO. Valad werd bij deze transactie geadviseerd door Nauta Dutilh en DTZ Zadelhoff.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws