Nieuwegein: Prologis belegt in nieuw DC voor AH op bedrijvenpark Het Klooster

2 Februari 2015 – Prologis treedt op als belegger in de ontwikkeling door Borghese Logistics van het shared fresh center voor huurder Norbert Dentressangle. Prologis treedt op als belegger en zal het pand bij ingang van de huurovereenkomst in portefeuille nemen.
Borghese Logistics zal de ontwikkeling in juli 2015 opleveren aan de huurder. Het nieuwe distributiecentrum is gelegen op bedrijvenpark ‘Het Klooster’ in Nieuwegein. Vanuit het pand van in totaal 41.000 m² zal de bevoorrading van versproducten naar de Nederlandse en Belgische supermarkten van Albert Heijn gaan plaatsvinden.
‘Nieuwegein is trots op de keuze van Albert Heijn/ND voor een innovatief versdistributiecentrum op Het Klooster. Het onderstreept het belang van Het Klooster als uitvalsbasis voor onder andere nationale logistiek. Na V&D is Albert Heijn met ND het tweede grote A-merk dat voor Nieuwegein kiest. Nieuwegein ziet het als positieve economische stimulans met vliegwieleffect naar werkgelegenheid en mogelijke nieuwe vestigers op Het Klooster’, aldus wethouder Johan Gadella van o.a. Economische Zaken.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws