Moerdijk: Tetra Pak verkoopt locatie Moerdijk

1 April 2016 – Tetra Pak heeft zijn productielocatie aan de Oostelijke Randweg 48 in Moerdijk verkocht aan het Havenschap Moerdijk. Het complex is gelegen aan het water en bestaat uit diverse gebouwen. De totale oppervlakte van het terrein omvat circa 9 ha.

De onderneming besloot eerder dit jaar de productie in Moerdijk te beëindigen en over te plaatsen naar de bestaande fabrieken in Spanje, Duitsland en Servië. De reden is de afnemende vraag in Centraal- en Noord-Europa naar kartonnen drankverpakkingen en de hieruit voortvloeiende overcapaciteit in Europa, in combinatie met de ontwikkeling van een nieuwe printtechnologie. Tetra Pak is een Zweeds familiebedrijf dat in 1951 is opgericht door Dr. Ruben Rausing.
Het fabriekscomplex ligt midden in het industrieterrein van Moerdijk, nabij de uitvalswegen A16 en A17. Door de ligging aan het water is er de mogelijkheid om een kade te creëren.

Het Havenschap Moerdijk is een gemeenschappelijke regeling van de Provincie Noord Brabant en de Gemeente Moerdijk. Zij hebben de locatie aangekocht om het opnieuw uit te geven aan bedrijven die watergebonden zijn en zorgen voor overslag van lading.

Het Industrial & Logistics team van JLL begeleidt het verkoopproces namens Tetra Pak.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws