Moerdijk: Panattoni ontwikkelt distributiecentrum

15 december 2020 – Panattoni Nederland, onderdeel van Panattoni Europe, start met de ontwikkeling van een ultramodern logistiek distributiecentrum in Moerdijk.

De nieuwe ontwikkeling van 20.791 m² bestaat uit een hal van 18.490 m², 554 m² kantoor en 1747 m² mezzanine. Er worden 18 loading docks en 1 overheaddeur gerealiseerd met 165 parkeerplaatsen op eigen terrein. De oplevering van het distributiecentrum is gepland in het eerste kwartaal 2022 en het is beschikbaar voor de verhuur.

Distributiecentrum Moerdijk komt aan de Vlasweg en de Oostelijke Randweg in het havengebied van Moerdijk, op 2 kilometer van de containerterminal. De haven van Moerdijk en de CCT-terminal bieden verschillende modaliteiten via shortsea, binnenvaart en treinvervoer. De ligging is ideaal, met de aansluitingen op de A17 op slechts 2 kilometer afstand.

Jeroen Gerritsen, algemeen directeur Panattoni Nederland: ‘Dit is ons derde project in Nederland, 12 maanden nadat Panattoni naar Nederland is gekomen, en er zit nog meer aan te komen. Deze ontwikkeling laat wederom zien dat we complexe brownfield ontwikkelingen aankunnen en daarmee locaties een nieuw leven geven. De ultieme vorm van duurzaamheid.

De haven van Moerdijk is een belangrijk logistiek knooppunt vanwege de strategische ligging tussen Rotterdam en Antwerpen en het multimodale netwerk dat hier samenkomt. De technische uitgangspunten maken het distributiecentrum geschikt voor zowel klassieke rekken opslag als bulk. Daarnaast is maatwerk altijd mogelijk.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws