Moerdijk: DHG verhuurt DC van 48.000 m² aan Lidl

10 april 2020 – DHG heeft met supermarktketen Lidl een 10-jarig huurcontract getekend voor de huur van DC1 & DC2 van Smartlog Moerdijk 3.

Lidl Logistics  huurt DC1 en DC 2 van Smartlog Moerdijk 3. Dit betreft in totaal 42.839 m² warehouse, 4731 m² mezzanine en 350 m² kantoorruimte. Het Duitse supermarktconcern zal deze distributiecentra gebruiken voor de opslag van zowel food als non-food artikelen.

Lidl heeft voor deze locatie gekozen vanwege de goede ligging en de mogelijkheid tot toekomstige uitbreiding in de nog te ontwikkelen naastgelegen panden van 50.000 m². Daarbij was het doorslaggevend dat het warehouse het enige nieuwbouw distributiecentrum is dat op zeer korte termijn beschikbaar kwam.

DHG en Lidl waren al voor de uitbraak van het coronavirus in Nederland in onderhandeling over de voorwaarden van deze huurtransactie. DHG en Lidl zijn tevreden dat het in deze bijzondere tijd gelukt is om, dankzij wederzijdse inzet en flexibiliteit én met inachtneming van alle voorzorgsmaatregelen, tot een succesvolle samenwerking te komen.

Smartlog Moerdijk 3 is de derde Smartlog ontwikkeling van DHG in Moerdijk. Het betreft een herontwikkeling van het voormalig Conline terrein. Deze multimodale locatie ligt aan de Middenweg, direct naast de containerterminal van Moerdijk. Op dit 14 hectare grote terrein ontwikkeld DHG een Smartlog complex van in totaal ruim 100.000 m². DC3, DC4 en DC5 worden in de loop van dit jaar opgeleverd.

DHG werd bij deze transactie met Lidl geadviseerd door het Industrial & Logistics team van JLL.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws