Moerdijk: Carlyle betreedt Nederlandse markt voor logistiek

Carlyle heeft met de aankoop van een pand in Moerdijk een eerste logistiek centrum in Nederland verworven.

Het object aan Logistics Boulevard 1 in Klundert heeft een oppervlakte van 6.500 m² en is momenteel volledig in gebruik bij logistiek dienstverlener DSV. De aankoop is onderdeel van het voornemen om de positie op gebied van logistiek in Europa verder te vergroten.

Calibre Asset Management verzorgt voor dit en toekomstige logistieke acquisities in de regio het asset management. “Nederland is een van Europa’s meest gevestigde en strategische logistieke markten en we zijn van mening dat deze overname een uitstekend startpunt is om onze aanwezigheid in de regio te vergroten. Deze acquisitie is in lijn met onze bredere pan-Europese logistieke strategie, die bestaat uit het verwerven van distributiemiddelen die geschikt zijn voor last mile en stadslogistiek in de buurt van grote agglomeraties”, aldus Erik Orbach, directeur van het Carlyle Europe Realty-adviesteam.

De verkoper werd bijgestaan door Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting. Carlyle werd geadviseerd door M2 Real Estate, JLL, DLA Piper en TA Europe.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws