Metropoolregio Amsterdam: woningbouwlocaties voor beleggers beschikbaar

3 Juni 2014 – Metropoolregio Amsterdam heeft besloten het platform Vestigingslocaties.nl in te zetten om een groot aantal woningbouwkavels onder de aandacht te brengen van alle geïnteresseerde marktpartijen. De regio zoekt beleggers, ontwikkelaars, aannemers voor grotere locaties om haar ambitieuze plannen op het gebied van woningbouw te kunnen realiseren. Het betreft locaties in de gemeenten die deel uitmaken van de Stadsregio Amsterdam.

Grote terreinen die voor beleggers beschikbaar komen zijn onder meer gelegen bij het AMC aan de Meibergdreef, Amsterdam-Sloterdijk, de Houthaven, Buiksloterham, de Kop van de Weespertrekvaart, het Jan van Schaffelaarplantsoen, Zeeburgereiland, Metrostationslocatie Overtoomse Veld, Karspeldreef, Westzanerwerf in Westzaan, Chromosterrein in Krommenie en de Kop van West bij Purmerend.

De Metropoolregio Amsterdam bestaat uit 36 gemeenten in en om Amsterdam en strekt zich globaal uit van IJmuiden tot Lelystad en van Purmerend tot de Haarlemmermeer. De Stadsregio Amsterdam is onderdeel van de Metropoolregio. De Stadsregio Amsterdam is een samenwerkingsverband van zestien gemeenten in de regio’s Waterland, Amstel-Meerlanden, Zaanstreek en de gemeente Amsterdam. Het betreft Amsterdam, Aalsmeer, Uithoorn, Haarlemmermeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel, Landsmeer, Oostzaan, Beemster, Edam-Volendam, Purmerend, Waterland, Zeevang, Zaanstad en Wormerland.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws