Metropoolregio Amsterdam start website voor investeerders

6 Oktober 2016 – De Metropoolregio Amsterdam MRA heeft op de Expo Real een website gelanceerd die gericht is op internationale investeerders. Op de site (www.investinamsterdamarea.com) presenteren de 32 gemeenten van de Metropoolregio Amsterdam investeringsmogelijkheden op het gebied van woningbouw, kantoorlocaties en transformatielocaties.

Tot 2040 staat de MRA voor de taak 250.000 woningen te realiseren. Daarvan moet de bouw van 60.000 woningen in 2020 gestart zijn. Om dat mogelijk te maken zetten de gemeenten in de metropoolregio vaart achter onder andere het aanwijzen van nieuwe locaties, het delen van kennis en capaciteit, het doorlopen van procedures, het versneld verlenen van vergunningen voor transformatie van kantoorgebouwen tot woningbouwlocatie en het aanpassen van bestemmingsplannen bij een nieuwe invulling van terreinen, zoals bij de glastuinbouwlocaties in de Haarlemmermeer.

Het aantrekken van investeerders is onderdeel van de inspanningen in vastgoedmarketing van de regio. Het is duidelijk dat de woningopgaaf te groot is voor wat Nederlandse vastgoedbeleggers kunnen oppakken. Bovendien blijkt buitenlandse concurrentie tot meer kwaliteit te leiden. Daarom richten de gemeenten zich ook op de internationale beleggingswereld. Inmiddels zijn al beleggers uit de VS, Groot-Brittannië en Duitsland actief in het metropoolgebied. De Metropoolregio Amsterdam presenteert de website als onderdeel van haar internationale strategie daarom op de komende Expo Real. De site zal starten met zo’n 38 investeringsmogelijkheden in de regio, een aantal dat daarna snel zal groeien. De site wordt voortdurend geactualiseerd en aangevuld vanuit de deelnemende gemeenten.

Op de site www.investinamsterdamarea.com kunnen investeerders informatie vinden over woningbouwlocaties in onder andere Haarlem, Zaanstad, Almere, Lelystad, Haarlemmermeer en Amstelveen. Op de site is alle informatie aanwezig waarmee een investeerder in zijn primaire informatiebehoefte kan voorzien. Vervolgens treft hij een route aan om meer specifieke informatie te verkrijgen.

De site is een initiatief van de Metropoolregio Amsterdam, het samenwerkingsverband van 32 gemeenten in en om Amsterdam dat zich globaal genomen uitstrekt van Purmerend tot Lelystad aan de noordkant en van Haarlem tot Hilversum aan de zuidkant.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws