Metropoolregio Amsterdam: selectie Blok 2BB (Amstelkwartier) gestart

28 September 2015 – De gemeente Amsterdam start de selectieprocedure voor het Blok 2BB Appartementencomplex (Blok 2BB AC) in Amstelkwartier. Er wordt gezocht naar een marktpartij die middensegment woningen met een huurprijs van maximaal € 950 met commerciële bedrijfsruimte/voorzieningen in de plint en inpandig parkeren wil ontwikkelen, financieren en realiseren.

Selectieprocedure

Op 25 september 2015 is de selectie gestart en zijn alle relevante stukken op TenderNed gepubliceerd. De selectie is op basis van twee criteria; een bod op het optierecht en een energie prestatie coëfficiënt (EPC-norm). Geïnteresseerde partijen kunnen een optiebod uitbrengen.

Met de inschrijver met de beste score (optiebod én EPC) wordt een optieovereenkomst gesloten. Deze partij krijgt de mogelijkheid om gedurende 16 maanden aan de plannen te werken. Binnen deze periode kan hij besluiten om het optierecht uit te oefenen en de grond in erfpacht af te nemen. Lees meer over deze selectie op www.tenderned.nl; zoek op de site op “Tender optiecontract blok 2BB appartementencomplex Amstelkwartier “

Amstelkwartier

Amstelkwartier is onderdeel van het woon/werkgebied Overamstel. De unieke locatie van de nieuwe stadswijk aan de Amstel, de relatieve nabijheid van het centrum, de uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de aanwezigheid van cultuurhistorische elementen maakt het een aantrekkelijk gebied voor woningbouw.Minstens zo belangrijk is het Park Somerlust. Samen met diverse horecagelegenheden en een haven is dit een aantrekkelijke verblijfsplek aan de Amstel.Uiteindelijk komen in Amstelkwartier 1e fase 1.500 woningen, een hotel ,een brede basisschool en een kinderdagverblijf.

Klik hier voor meer informatie over beleggingsmogelijkheden in de Metropoolregio Amsterdam.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws