Vlnr Robert Linnekamp (Metropoolregio), Wabe van Enk (PropertyNL), Henk Jagersma (Syntrus Achmea) bij de introductie van de woningbouwkavels op de Provada 2014

Metropoolregio Amsterdam in offensief met woninglocaties

Metropoolregio Amsterdam heeft via de website Vestigingslocaties.nl 14 woningbouwlocaties onthuld die beschikbaar zijn voor beleggers, ontwikkelaars en bouwers. De locaties variëren in grootte van enkel stuks woningen tot enkele honderden. De Metropoolregio wil door het promoten van een grote verscheidenheid aan locaties marktpartijen zien te interesseren. ‘We hebben natuurlijk veel belangstelling voor woningbouw in de regio, maar we hebben ook terreinen die wat minder gunstig liggen of wat lastiger te financieren zijn. En die zijn minder interessant voor een grote gemene deler van de markt maar juist wel voor heel specifiek geïnteresseerde partijen. Door juist ookmde breedte te laten zien van ons aanbod, kunnen ze ook met dit type locaties in contact komen’, zei Robert Linnekamp, bestuurder van de Metropoolregio, op de lancering van de locaties op de stand van de Metropoolregio.
Henk Jagersma van Syntrus Achmea is de grootste investeerder in woningbouwprojecten in de regio. Hij riep de tijd in herinnering van vóór 2008 toen het als belegger zeer moeizaam was om toegang te krijgen tot de hoofdstedelijke markt. Sindsdien is er veel ten positieve gekeerd en belegt zijn organisatie in honderden woningen in de Metropoolregio. En er lopen bovendien ook nog grote projecten. Hij toont zich een warm pleitbezorger van toetreding van buitenlandse partijen tot de Nederlandse woningbeleggingsmarkt want de bouwopgave van de steden is te groot voor enkel Nederlandse investeerders.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws