Metropoolregio: in 2015 19 nieuwe woningbouwkavels

10 Maart 2015 – De Metropoolregio Amsterdam brengt dit jaar 19 nieuwe woningbouwlocaties naar de markt. Daar kunnen bij elkaar bijna 3.000 woningen worden gerealiseerd. Dit zei loco-burgemeester Eric van der Burg dinsdag op de Mipim in Cannes bij een bijeenkomst met internationale investeerders.

Van der Burg schetste hoe de Metropoolregio Amsterdam zich de afgelopen jaren sterk verder heeft ontwikkeld tot een magneet voor talent, internationale instituten en – internationale – beleggers.
Een van de zorgen is dat er in Nederland en dan speciaal in de regio Amsterdam, te weinig grote pakketten woningen beschikbaar zouden zijn. Internationale woningbeleggers willen omvang van toch wel enkele honderden miljoenen om stappen te kunnen maken in Nederland. Van der Burg maakte duidelijk dat Amsterdam wat dat betreft voldoende mogelijkheden heeft. Dit jaar worden de 19 nieuwe kavels via een tender op de markt gebracht die de gronduitgifte voor bijna 3.000 woningen moet opleveren. Deze komen bovenop de 16 locaties die de regio al geschikbaar heeft gesteld voor woningbouw. Om ook de komende jaren genoeg bouwkavels klaar te hebben voor gronduitgifte, wordt een aantal locaties versneld ontwikkeld.
Op de bijeenkomst werd de nieuwe site van PropertyEU onthuld, www.investmentlocations.eu, waarop de Metropoolregio Amsterdam detailinformatie biedt over de reeds aangekondigde 16 woningbouwlocaties die voor beleggers beschikbaar zijn.
Behalve Van der Burg deden aan de bijeenkomst ook Lars Rompelberg, partner Fakton en Rob Vester, directeur ontwikkeling en acquistie van Syntrus Achmea Real Estate & Finance mee.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws