Maastricht: Annadal-complex verkocht voor € 20 mln

11 April 2016 – All-In Real Estate en Capricorn Capital Group hebben het Annadal-complex te Maastricht verworven van Grouwels Vastgoed. Het Kadaster meldt een koopsom van € 20 mln.

De totale oppervlakte van het complex bedraagt 48.000 m², momenteel bestaande uit 400 studentenkamers en 22.000 m² bedrijfsruimte ten behoeve van gezondheidszorg. Het complex zal worden geoptimaliseerd naar een volwaardige zorg- en studentencampus en zal de naam Annadal Campus krijgen. Het complex zal worden getransformeerd naar een zorg- & studentencampus, door middel van optimalisatie en gedeeltelijke herontwikkeling.

Momenteel huren SSH en de Universiteit van Maastricht in totaal 392 kamers die zij verhuren aan studenten uit binnen- en buitenland. Vanwege de groeiende vraag naar studentenhuisvesting in de regio en het daarop gerichte beleid van de gemeente Maastricht, hebben de eigenaren de intentie om het aantal studentenkamers, met innovatieve herontwikkeling, uit te breiden naar 650 studentenunits. Het Annadal-complex is in 1950 gebouwd als ziekenhuis en doet sinds 1990 dienst als studenten- en zorgcomplex.
All-In Real Estate en Capricorn Capital Group hebben eveneens, eerder dit jaar, het voormalige Bonnefanten College, gelegen aan de Tongerseweg 135 te Maastricht, verworven voor € 2 mln, meldt het Kadaster. Dit complex zal worden getransformeerd naar 257 zelfstandige studentenunits. Na afronding van de herontwikkeling van beide complexen bezitten All-In Real Estate en Capricorn Capital Group samen circa 900 studentenunits.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws