Amsterdam: Loyens & Loeff naar nieuwbouw op Zuidas

22 Augustus 2016 – Advocatenkantoor Loyens & Loeff gaat verhuizen naar een nieuwbouwkantoor op de Amsterdamse Zuidas. Het pand, Hourglass, wordt ontwikkeld door Sax Vastgoed VOF, een samenwerkingsverband tussen Maarsen Groep en Beheer Brouwershoff. Dit is door Loyens & Loeff bevestigd.

De juristen zitten momenteel in het pand Fred. Roeskestraat 100 in Amsterdam. Dat is gebouwd in 2002 en eigendom van Allianz Real Estate.
Het nieuwe kantoor krijgt een omvang van ongeveer 35.000 m2 BVO. Loyens & Loeff huurt hiervan ruim de helft, 15.500 m2 VVO, dat komt overeen met 19.100 m2 BVO. Volgens waarnemers wordt ook een long-stay accommodatie in het pand ondergebracht.

Noma House

Sax realiseert momenteel pal naast de locatie van het te bouwen Loyens-kantoor ook Noma House, een pand van 14.000 m2. Dit verrijst op het adres Mahlerlaan in Amsterdam en wordt in het derde kwartaal 2017 opgeleverd. De nieuwe vestiging van Loyens & Loeff komt tussen Noma House en de snelweg A10.
Volgens bronnen die betrokken zijn bij de onderhandelingen heeft Loyens & Loeff welbewust gekozen voor deze locatie, ondanks het feit dat hier in de loop van 2018 de aanleg van het Zuidasdok zal starten. Dit project heeft een doorlooptijd van minimaal tien jaar. Het nieuwbouwkantoor zal worden voorzien van extra voorzieningen om mogelijke geluidsoverlast tot een minimum te beperken. Ook hebben de juristen het volste vertrouwen dat het Zuidasdok zonder al te veel overlast tot stand zal komen.
De grond is in eigendom van de gemeente Amsterdam en wordt op basis van pacht uitgegeven.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws