Lijnden: Somerset ontwikkelt stadslogistiek-centrum

28 augustus 2021 – Somerset Capital Partners ontwikkelt de komende jaren aan de A9 bij Lijnden de City Logistics Innovation Campus (CLIC), een innovatief stadslogistiek-centrum met een van de grootste elektrische voertuiglaadplatformen van Nederland.

Essent Energy Infrastructure Solution (EIS) levert de innovatieve energieoplossingen, zoals een omvangrijk oplaadsysteem voor de elektrische transportvoertuigen. Bedoeling is dat dankzij CLIC jaarlijks 30 miljoen schone transportkilometers in Amsterdam en omgeving kunnen worden gemaakt. Daarvoor wordt de grootste oplaadcapaciteit van Europa gebouwd. “We zijn er trots op dat we een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan één van de grootste uitdagingen in deze tijd: de duurzame bevoorrading van onze steden met nieuwe oplossingen voor stadslogistiek”, aldus Stephan Segbers, bestuurder bij Essent, het moederbedrijf van EIS. “Duurzame energie en de bijbehorende infrastructuur vormt een essentieel onderdeel. Op CLIC komt straks alles samen wat we op het gebied van intelligente energieoplossingen hebben ontwikkeld en nu gereed is voor toepassing in Nederland. In dat opzicht is de campus straks niet alléén een innovatie voor stadslogistiek, maar óók voor de toekomst van onze energievoorziening.”

De campus dient niet alleen als transporthub. CLIC biedt ook plaats aan kantoren voor bedrijven in food-, retail- en servicelogistiek, een hotel en sportaccommodaties. Met het project is een investering van meer dan € 250 mln gemoeid.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws