Lelystad: testfaciliteit op Airport Businesspark

13 April 2016 – Lelystad Airport Businesspark krijgt een internationale testomgeving voor automatisch rijden en intelligente vervoerssystemen. Lelystad Airport Businesspark, Applus+ Idiada en Tass International hebben een intentieverklaring getekend voor het gezamenlijk ontwikkelen van deze testomgeving. Lelystad Airport Businesspark (Lab) ligt naast Lelystad Airport.

De testfaciliteit biedt de mogelijkheid om in Nederland de volgende generatie systemen voor Automatisch en Cooperatief Rijden te ontwikkelen. Lelystad Airport Businesspark en omgeving zal een internationale testomgeving worden voor Automatisch Rijden en Coöperatieve Vervoerssystemen met de nadruk op het testen op stedelijke wegen en tweebaanswegen (lage tot gemiddelde snelheden). De testfaciliteit versterkt het Nederlandse beleid om als een Living Lab te functioneren voor de validatie en uitrol van systemen voor Automatisch- en Coöperatief Rijden.

Lab is 140 hectare groot. Bedrijven als ABB, Eneco, Liander en grote universiteiten maken hier deel van uit. LAB stimuleert stedelijke, economische en sociale innovatie en biedt ondernemers de kans hun nieuwe producten en ideeën te produceren en te testen. Bedrijven als Donkervoort, het Europese hoofdkantoor van Giant en de Nederlandsche Bank zijn er gevestigd.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws