Lelystad: DC van Somerset op Airport Business Park

2 December 2016 – Somerset Capital Partners gaat een groot distributiecentrum ontwikkelen op Lelystad Airport Businesspark. De private vastgoedinvesteerder koopt daarvoor een kavel van 90.000 m². Dit schrijft PropertyNL.

Op 29 november hebben Somerset Capital Partners (Somerset) en Ontwikkeling Maatschappij Airport Lelystad Almere (OMALA) een reserveringsovereenkomst gesloten voor een bouwkavel van ruim 90.000 m² groot. Op deze kavel wordt een multifunctioneel distributiecentrum ontwikkeld, uitermate geschikt voor de XXL Logistiek. Bijzonder is dat Somerset en Omala zich hierbij niet alleen op de nationale, maar ook op de internationale markt richten. ‘Locaties als Lelystad Airport Businesspark zijn qua omvang, bebouwingsmogelijkheden, kwaliteit en ligging uniek te noemen en daarmee is het meer dan enkel een nationale propositie’, aldus Rob Verhoeff, Directeur Omala.

Op Lelystad Airport Businesspark (LAB) wordt in het deelgebied A6 District volop de ruimte geboden aan (grootschalige) logistiek en productiebedrijven. Grote kavels, een perfecte ontsluiting en bereikbaarheid voor de lange zware vrachtvoertuigen (LZV) kenmerken dit gebied. Schiphol Group en verschillende overheden investeren flink in het gebied. Begin 2017 zal gestart worden met de bouw van de nieuwe terminal van luchthaven Amsterdam-Lelystad Airport. De Rijksoverheid verbreedt de A6 en de Provincie Flevoland verbetert de bereikbaarheid van de luchthaven door een nieuwe ontsluitingsweg en een nieuwe afrit op de A6 aan te leggen.

Somerset Capital Partners is een private vastgoedinvesteerder en opereert in heel Nederland. Somerset heeft een lange termijnfocus bij het ontwikkelen van en beleggen in bedrijfsmatig en logistiek vastgoed en heeft de afgelopen jaren circa 400.000 m² logistiek vastgoed ontwikkeld.

Lelystad Airport Businesspark ligt op het kruispunt van de A6 en de N302 en biedt ruimte aan (grootschalige) logistiek en productiebedrijven. Het bedrijventerrein is 100 ha groot en er zijn al 100 bedrijven gevestigd. Omala treedt op als gebiedsontwikkelaar voor Lelystad Airport Businesspark en heeft als aandeelhouders Provincie Flevoland, Gemeente Lelystad en Gemeente Almere.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws