Lelystad: nog geen kavel verkocht op BT Lelystad Airport

29 Oktober 2014 – De afgelopen jaren hebben Almere, Lelystad en de Provincie Flevoland gezamenlijk € 13 mln geïnvesteerd in een bedrijventerrein bij Lelystad Airport. Er is echter nog geen enkel kavel verkocht.

Dat meldt Omroep Flevoland. Zes jaar geleden werd de ontwikkelingsmaatschappij Omala opgericht, een gezamenlijke nv van de gemeenten Almere en Lelystad en de Provincie Flevoland.
Hoewel geen geen grond is verkocht aan bedrijven, is wel een kavel verhuurd voor een tijdelijk paintballcentrum. Ook heeft Omala samen met Eneco vorig jaar een duurzaam energiebedrijf opgericht om duurzame energiecontracten aan te bieden aan ondernemers op het naastgelegen bedrijventerrein Larserpoort. Bij de provincie is een plan ingediend om 23,5 ha nieuwe natuur te creëren.
Almere lijkt inmiddels het vertrouwen te hebben verloren dat Omala nog een succes wordt. Vorig jaar schatten zij het risico dat zij verlies moeten nemen op haar miljoeneninvestering in op 40%. Dit jaar heeft de gemeente het afbreukrisico verhoogd naar 60%. Dat percentage is een stuk negatiever dan de risico-analyse van de twee partners, die schatten beiden het risico op verliezen in op 10%. Almere reserveert € 1,2 miljoen voor tegenvallers bij Omala. De provincie en Lelystad slechts ongeveer € 300.000, een kwart van dat bedrag.
De directie van Omala kon niet door Omroep Flevoland worden bereikt.
Zie  Omroep Flevoland

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws