Lelystad: BT Airport Garden City van start

6 januari 2016 – Schiphol Real Estate en gebiedsontwikkelaar Omala hebben de intentieovereenkomst getekend voor een samenwerking bij de ontwikkeling van het bedrijventerrein naast Lelystad Airport.

Beide partijen onderkennen het belang van het bedrijventerrein Airport Garden City, dat direct grenst aan de luchthaven. Airport Garden City vormt onderdeel van het toekomstige bedrijventerrein Lelystad Airport Businesspark, dat het gebied tussen de Luchthaven en de Rijksweg A6 omvat.
Schiphol Real Estate zal zich in de beoogde samenwerking vooral concentreren op planologie, marketing en acquisitie. Zo zal Schiphol Real Estate onder meer haar netwerk actief inzetten. Daarnaast is de intentie dat Schiphol Real Estate gaat participeren in de deelplanontwikkeling direct tegenover de toekomstige terminal.
‘Naast de ontwikkeling van Lelystad Airport als leisure airport voor het niet-mainportgebonden verkeer, gaan we de samenwerking met Omala aan om de directe omgeving van Lelystad Airport op gepaste wijze tot ontwikkeling te brengen. Zo creëren we een aantrekkelijke omgeving voor bezoekers én ondernemingen’, aldus Maarten de Groof (executive vice president & chief commercial officer Schiphol Group).
Omala-directeur Rob Verhoeff: ‘We zijn blij met de beoogde samenwerking met Schiphol Real Estate. Dit versterkt de samenwerking met Schiphol Group, die we al hadden via Lelystad Airport. Schiphol Real Estate is een gerenommeerde vastgoedonderneming met veel ervaring in het ontwikkelen van hoogwaardige werkmilieus in een luchthavenomgeving, waar klanten en bedrijven zich prettig voelen, goed kunnen werken en zaken kunnen doen. Dit sluit goed aan bij de ambities van OMALA. De samenwerking moet bijdragen aan een hoogwaardige integrale ontwikkeling van het gebied tussen de A6 en Lelystad Airport.’
Ook de aandeelhouders zijn enthousiast over de samenwerking. ‘Het is goed dat deze stap gezet wordt. In de luchthavenontwikkeling zijn Flevoland en Schiphol op vele manieren met elkaar verbonden en van elkaar afhankelijk. Het is gunstig voor Omala dat die verbondenheid zich nu ook vertaalt in formele betrokkenheid van Schiphol bij de verdere ontwikkeling van Omala en het Omala-gebied’, reageren wethouders Jop Fackeldey en Mark Pol en gedeputeerde Jaap Lodders.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws