Leiden: Yisheng ontwikkelt entreegebied Campus Bio Science Park

20 Juli 2018 – Na een selectieprocedure hebben de Universiteit Leiden en de gemeente Leiden Yisheng Development uit Amstelveen gekozen voor de ontwikkeling van een nieuw deel van de Campus Leiden Bio Science Park: het entreegebied.

In het nieuwe entreegebied rond het Universitair Sportcentrum, tussen de Plesmanlaan en de Einsteinweg, komen huurwoningen, winkels, horeca en andere collectieve voorzieningen. ‘Met dit plan maken we een grote stap in de campusontwikkeling van het Leiden Bio Science Park’, aldus Martijn Ridderbos, vice-voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden.

Belangrijk onderdeel van het project is de vorming van een gemeenschap van studenten, bewoners en bedrijven op de campus. Deze ambitie komt voort uit het masterplan van universiteit en gemeente voor de verdere ontwikkeling van het Leiden Bio Science Park. Deze gemeenschap ontstaat door toevoeging van collectieve ruimtes, zowel binnen als buiten. Een grote mix van functies die zowel voor studenten, bewoners als voor de bedrijven van toegevoegde waarde kunnen zijn. Het entreegebied wordt autoluw, met voetgangers en fietsers als hoofdgebruikers. Wethouder Paul Dirkse (kennis en onderwijs): ‘Dankzij de bouw van circa 1000 huurwoningen op het Leiden Bio Science Park, kunnen we studenten, jonge carrièremakers, medewerkers en gastonderzoekers van de universiteit, die vanuit de hele wereld naar onze kennisstad komen, letterlijk een fijn thuis bieden op de campus.’

Samenwerkende partijen
Ontwikkelaar en investeerder Yisheng Group geeft voor de ontwikkeling leiding aan een ontwikkelteam bestaande uit Lingotto, RED+ en Realnomics en een ontwerperteam met VenhoevenCS, Paul de Ruiter architecten en Landlab. Voor de exploitatie is studentenhuisvester Student Experience aan boord.

2e fase
Het entreegebied gaat aansluiten op een campusplein dat de Universiteit Leiden laat ontwerpen en aanleggen. Ook wordt gewerkt aan de 2e fase van het Gorlaeus Building voor de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, de sloop van oude laboratoria, en een nieuw sportcentrum. Aan weerszijden van het entreegebied komen parkeergarages.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws