Leiden: Fidelity koopt voor € 54 mln Mirai House

22 januari 2021 – Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund heeft voor € 54 mln het Mirai House op het Leiden Bio Science Park gekocht.

Fidelity International kocht het R&D-pand, met een totale oppervlakte van 15.000 m², via een gedeeltelijke sale-and-lease-back-transactie. Het gebouw, ontwikkeld in 2012, heeft huurders met contracten van 10 tot 15 jaar.

Farmaceutisch bedrijf Astellas huurt de kantoorvleugel van het gebouw. De laboratoriumvleugel is verhuurd aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Nederlands Centrum voor Klinische Bevordering van Stamcel- en Gentherapieën (Necstgen).

Maarten Frouws, investeringsmanager bij Fidelity International: ‘De life science-sector vaart wel bij demografische en technologische ontwikkelingen. Het Leiden Bio Science Park is een van de best ontwikkelde wetenschapsparken van Europa. Deze investering toont de verschuiving in de vraag van investeerders van reguliere vastgoedsectoren naar meer thematische investeringen.’

Fidelity noemt de Benelux-landen, met name Nederland en België, de meest veelbelovende gebieden voor de life science-sector. Dit gebied profiteert ook van de verhuizing van het European Medicines Agency van Londen naar Amsterdam.

Het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund is gericht op institutionele beleggers.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws